fbpx

Verhuurmakelaar kosten: wat kost een verhuurmakelaar?

Je huis verhuren via een verhuurmakelaar is wel zo makkelijk. Het scheelt je een hoop tijd en gedoe. Je geeft bijvoorbeeld het maken van foto’s, het plaatsen van advertenties en het doen van de bezichtigingen namelijk uit handen. Zo heb je zelf je nergens meer omkijken naar. Wel zitten er aan het inschakelen van een verhuurmakelaar kosten verbonden. Logisch. Maar wat kost een verhuurmakelaar nu eigenlijk?

Vaste verhuurmakelaar kosten (gemiddeld)

Voor het bemiddelen bij de verhuur van je huis of appartement rekent een verhuurmakelaar kosten. In veel gevallen krijg je dan te maken met courtagekosten. Zo’n courtage is simpelweg de commissie die de makelaar ontvangt bij een succesvolle verhuur. De hoogte van zo’n courtage bedraagt vaak een percentage van de maand- of jaarhuur. De meeste verhuurmakelaars hanteren een bedrag tussen de 5 en 10% van de jaarlijkse huur.

Voorbeeld

Verhuur je jouw huis of appartement voor €1.500,- per maand? Dan bedraagt de jaarlijkse huur €18.000,- en zal de verhuurmakelaar kosten in rekening brengen tussen de 900 en 1.800 euro. Sommige makelaars hanteren echter simpelweg een courtage van één maandelijkse huursom (8,3%). Ook handig, want zo weet je van tevoren precies wat een verhuurmakelaar kost als je je huis gaat verhuren.

Inclusief of exclusief BTW?

Bij dienstverlening aan particuliere verhuurders moet een verhuurmakelaar kosten communiceren inclusief BTW. Dat is wettelijk zo bepaald. Voor beleggers en ondernemers mag een makelaar wel een bedrag exclusief BTW noemen. Echter, niet iedere verhuurmakelaar houdt zich aan de regels voor particulieren. Het is dus een goed idee om te controleren of de prijs inclusief of exclusief 21% BTW, zodat je achteraf niet ineens veel meer moet betalen!

verhuurmakelaar kosten

Variabele verhuurmakelaar kosten

Bij veel verhuurmakelaars kun je niet alleen de verhuur van je woning uitbesteden, maar ook het financiële beheer en technisch onderhoud ervan aan diezelfde makelaar overlaten. Afhankelijk van de exacte werkzaamheden die de makelaar voor je verricht, kun je hierbij uitgaan van een maandelijks bedrag van zo’n 4 tot 6% van de bruto maandhuur. Ga wel even na of daar ook service- en energiekosten, kosten voor onderhoudswerkzaamheden en eventuele juridische kosten bij inbegrepen zijn. Zo voorkom je vervelende verrassingen!

Dus wat kost een verhuurmakelaar in totaal?

De vraag ‘Wat kost een verhuurmakelaar?’ is dus meestal niet zo eenvoudig te beantwoorden. Het courtage is afhankelijk van de huurprijs en die is weer afhankelijk van onder andere de locatie, omgeving en eigenschappen van je huis of appartement. Daarnaast kan het zo zijn dat je verhuurmakelaar kosten in rekening brengt voor aanvullende diensten en/of het beheer. Gelukkig kan dat allemaal een stuk simpeler…

Jouw woning binnen 14 dagen verhuren voor €950? zo werkt het.

rebid woning verhuren

Waarom verhuren via rebid?

Vragen? Wij bellen jou

Hoe werkt het?

1. Intake + woningpresentatie

Tijdens een (telefonisch) intake gesprek nemen wij alle details van jouw woning door.

Wij maken jouw woningprofiel compleet. Nog geen foto’s of plattegrond? Regelen wij.

2. Bepaal jouw minimale huurprijs

Wat wil jij minimaal als maandhuur ontvangen? Nog geen idee? Vraag ons om advies.

3. Wij verzorgen de bezichtigingen​

Een van onze verhuur specialisten in jouw stad ontvangt de kandidaten die komen bezichtigen.

4. Optimale huurprijs + screening​

Geïnteresseerden doen een voorstel voor de maandhuur, voor maximaal rendement.

Jij ontvangt de screening van alle kandidaten en beslist wie de nieuwe huurder wordt.

5. Verhuurd, gefeliciteerd!​

Jij tekent online met de huurder(s) een digitale huurovereenkomst, wij verzorgen ook de incheck.

Verhuurgesprek aanvragen

Wil je meer informatie over onze werkwijze of wil je dat wij jouw woningen aanmelden? Vul dan het onderstaande formulier in, wij nemen binnen één werkdag contact met jou op.

Is iets aan dit artikel nog niet helemaal duidelijk of ontbreekt er wat? Laat een opmerking achter.

Hendrik van Amerongen
Lees verder
Samen met mijn vriendin ons eerste huis gehuurd via Rebid! We waren er direct bij zodra de datum voor bezichtiging bekend werd, en hebben meteen het hoogste voorstel gedaan. Het werd ons door de eigenaar gegund, bedankt!
Liselotte Kramer
Lees verder
Samen met 3 vriendinnen een prachtig huis gevonden om te delen via jullie site! We waren de op een na hoogste bieder maar werden het toch!! We zijn ook nog geholpen met onze gas water en licht aansluiting, geweldig!
Dries rooij
Lees verder
Wat een systeem, zo fijn na meerdere keren met meer dan 20 man bezichtigd te hebben. Eindelijk een keer wat innovatiefs!
James Bennet
Lees verder
I started working for Tommy Hilfiger and needed a place ASAP. My relocator told me about your site. I was able to find a place within a week, amazing. Since I lived in London, didn't need to visit the place in order to rent.
Jeanine en Erik
Lees verder
Geweldige site! Wel een beetje spannend of ons voorstel genoeg was, maar gelukkig zijn we het geworden.
Emily Taylor
Lees verder
Lived in Amsterdam for two years and in my search for a new apartment i stumbled upon your site. Wat a great way to rent an apartment, also they took care of everything regarding utilities during the checkin.
Roberto Lopez
Lees verder
Found an apartment for me and my friend, it was arranged within one week, from our viewing up until checkin, amazing.
Madelon Van Vliet
Lees verder
We hadden budget, maar konden nergens binnenkomen. Via jullie site is het eindelijk gelukt, dit werkt top. Na 4 maanden op zoek te zijn geweest binnen 2 weken een woning via jullie site. We zijn jullie erg dankbaar!
Previous
Next
Chat openen
1
Hulp nodig?
Heb je vragen? Stel ze hier. Wij helpen jou graag via Whatsapp.