fbpx

Verhuren aan Expats

Ontdek wat je huis verhuren aan expats jou oplevert

Verhuren aan expats stel
rtl nieuws logo
Rebidd-vastgoed-belang-partner

De grootste verhuurmakelaar van Nederland

Wij zijn de grootste verhuurmakelaar van Nederlands. Dankzij onze landelijke dekking hebben wij toegang tot de beste marktdata. Onze teams van lokale experts zorgen ervoor dat wij door heel Nederland kennis hebben van de plaatselijke markten. En door ons landelijke omvang hebben wij ook wereldwijd internationale contacten.

Wij maximaliseren jouw rendement. Wil jij weten hoe wij jouw woningen succesvol verhuren aan expats? Neem dan contact met ons op.

Hogere huuropbrengsten

Je huis verhuren aan expats heeft als voordeel dat expats in aanmerking komen voor de 30% regeling. Hierdoor hebben ze meer te besteden aan huisvesting.

Zekerheid van huurbetaling

Vaak krijgen expats financiële ondersteuning van hun werkgevers. Hierdoor kun je rekenen op solide huurders die zorgen voor een stabiele inkomstenstroom.

Garandeert veilig verhuurd

Waterdichte huurcontracten, harde eisen aan huurders, nauw betrokken en inspecties.

Wat levert je huis verhuren aan verhuren expats jou op?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij bellen jou binnen één werkdag terug om jouw rendement te bespreken.

Verhuren aan expats

Wat zijn expats?

Expats zijn professionals uit het buitenland die naar Nederland komen voor hun werk. Ze zijn vaak experts in velden zoals techniek of onderwijs. Belangrijk is dat Nederland aantrekkelijk is voor expats vanwege de sterke economie en hoge levenskwaliteit. Vooral interessant is dat Nederland volop kansen biedt in sectoren zoals Tech, finance en handel.

Bovendien zijn steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven favoriet bij expats. Daarnaast biedt de Nederlandse overheid ondersteuning aan expats. Een goed voorbeeld hiervan is de 30% regeling, die een belastingvoordeel biedt aan buitenlandse werknemers. Dit alles maakt Nederland een ideale bestemming voor expats uit verschillende delen van de wereld.

Hoe lang zijn de huurovereenkomsten van expats?

Voor verhuurders die overwegen hun woning “tijdelijk” te verhuren, bieden expats een uitstekende mogelijkheid, vooral gezien de mogelijke veranderingen in 2024 rondom tijdelijke huurcontracten. De duur van een huurovereenkomst met expats is vaak afhankelijk van hun werkperiode, wat betekent dat de huurperiode flexibel, maar toch zeker kan zijn. De werkwijze bij het opstellen van een huurcontract met expats is doorgaans gestructureerd rond de duur van hun arbeidsovereenkomst met hun werkgever. Dit zorgt voor een duidelijk tijdsbestek, waarbinnen zowel de huurder als de verhuurder zekerheid hebben. Door een huurovereenkomst te koppelen aan de contractduur van de expat bij hun werkgever, kunnen verhuurders profiteren van de betrouwbaarheid van de huurperiode zonder in te leveren op flexibiliteit.

Verhuren aan expats, doen wij zo!

1. 👩‍💻 Kennismaking’s call + verhuuradvies

In het vrijblijvende kennismakingsgesprek bespreken wij jouw wensen en jouw woning.

2. 🚀 Woning gaat ‘live’ 

Jouw woning, is naast Rebid ook zichtbaar op onder anderen Funda, Pararius en bij onze expat partners.

3. 🏠 Bezichtiging op locatie 

Onze verhuurspecialist uit jouw regio leidt de kandidaten rond in jouw woning.

4. 🔍 Uitgebreide screening 

Na de screening, delen wij de geschikte kandidaten in jouw dashboard en nemen ze samen door.

5. 🤩 De juiste kandidaat

Samen selecteren we de juiste kandidaat voor jouw woning! Aan de hand van onze kennis en jouw gevoel.

6. 🤝 Contract & oplevering

Onze contracten zijn waterdicht! Wij verzorgen de sleuteloverdracht en maken een inspectierapport.

Zelf niks doen?🏌️ Beheer doen wij ook

Wil je dat wij voor jouw huurder het aanspreekpunt zijn voor klusjes & reparaties en de huur incasseren? Beheer doen wij ook.

Onze dienst

Verhuur

€950

ex. BTW 

per verhuur

+

Beheer (optioneel)

€49

ex. BTW 

per maand

Of

Verhuur & beheer

€99

ex. BTW 

per maand

Verhuur

Wat doen wij?

 • Advertentie opstellen
 • Promoten via Rebid en o.a. Funda, Pararius en via onze expat partners
 • Bezichtigingen
 • Screening
 • Contracten
 • Check-in

Beheer

Wat doen wij?

 • Altijd het aanspreekpunt voor jouw huurders
 • Technisch beheer (reparaties en schade)
 • Huur innen
 • Incassotraject (wanneer nodig)
 • Voorinspectie / Check-out

Mijn ervaring met verhuren aan expats

Sara en Pieter, Den Haag
Sara en Pieter, Den Haag"De service was uitstekend en professioneel"
Lees verder
Via Rebid hebben we ons appartement in Den Haag verhuurd aan verschillende expats. De service was uitstekend en het proces verliep soepel. We hoefden ons geen zorgen te maken over communicatie of betalingen, want alles werd professioneel beheerd. Dit gaf ons veel rust en vertrouwen.
Marco, Eindhoven
Marco, Eindhoven"Betrouwbare expat-huurders, uitstekende teamondersteuning"
Lees verder
Als verhuurder ben ik erg tevreden over de samenwerking met Rebid. Zij hebben mij succesvol verbonden met betrouwbare expat-huurders. Het team was altijd beschikbaar voor vragen en ondersteuning, wat het hele proces zeer aangenaam maakte.
Karin, Rotterdam
Karin, Rotterdam"Naadloze afhandeling en betrouwbare expat-huurders zonder zorgen"
Lees verder
Onze ervaring met het verhuren van onze woning in Rotterdam via Rebid aan expats was zeer positief. Het team zorgde voor een naadloze afhandeling en uitstekende screening van huurders. We hebben altijd prettige en verantwoordelijke expats in onze woning gehad, zonder dat we ons zorgen hoefden te maken over het beheer.

Veelgestelde vragen over het verhuren aan expats

Expats zoeken doorgaans naar gemeubileerde woningen die instapklaar zijn, met moderne voorzieningen en een goede locatie ten opzichte van werk en openbaar vervoer. Internetverbinding en veiligheid zijn ook belangrijke factoren. Ze geven de voorkeur aan woningen die comfortabel zijn en weinig inspanning vereisen om te settelen.

Verhuren aan expats verschilt voornamelijk in termen van huurperiodes, die vaak korter zijn en afgestemd op de duur van hun werkopdracht. Expats kunnen specifieke eisen hebben wat betreft meubilering en voorzieningen.

Juridisch gezien is het verhuren aan expats vergelijkbaar met het verhuren aan lokale huurders. De standaard huurwetgeving en -regels zijn van toepassing. Het is belangrijk om een duidelijk en wettelijk geldig huurcontract op te stellen, dat zowel de rechten als de verplichtingen van de huurder en verhuurder specificeert. Belangrijk is wel om rekening te houden met de visumstatus of werkvergunning van expats, aangezien dit hun verblijfsduur kan beïnvloeden. Voor de rest gelden dezelfde wettelijke kaders en verplichtingen als bij het verhuren aan lokale huurders.